36w6w sakit sengal celah kangkang

Sakit kelengkang belah kiri..time jalan pun sakit sengal..normal ke?adakah ini tanda2 bersalin hampir tiba? #bantusharing

9 Balas

normal. selalunya sebab baby dah engage atau dia tekan saraf memana tu. saya baby engage dari 35w lagi, sekarang dah 40+w tak keluar pun lagi babynya haha

normal sis. tanda kepala baby dah kat bawah. dah boleh dah buat segala jenis senaman yang boleh mudahkan bersalin nanti

normal sbb position bby dh engage , kalau tanda bersalin tu rasa x kot sis sbb biasa kedudukan bby je dh dkt bawah

saya pon risau, skrg baru 27 week, 18hb dh masuk 28week. Tapi dha rasa mcm sis.

normal sbb kepala baby dh kt bawah. sy dr 28w kepala mmg kat bawah dh.

Sy 39w baru rasa smpai skrg blom bersalin xda tanda lg

tq tanya. saya pun rasa sakit² sengal area tu.

normal. belum lg nk bsalin tu.

normal. kerapkan bersama