saya dah 37w5d,4 hari ni asyik memulas2 je tapi tak keluar pun,,dan rasa sakit,perut bhgian bwh pun sakit tp kdg dtg kdg hilang,punnggung pun sama,saya first pregy jd xde pngalamn lgsg,apakh sya perlu g hsptl?

Sakit buang air besar

1 Balas

kemungkinan sis mengalami braxton hicks or false labor tapi ade possibily jgk bersalin awal sebab kandungan da tinggi. ade 2 tanda kalau da nak bersalin iaitu tumpah darah atau pecah air ketuban. setahu saya la.. tapi kalau sis nak kepastian, sis call hosp yg sis nk bersalin tu minta pendapat. sebab masa saya tumpah darah dulu, diarahkan pulang balik sebab air ketuban pelum pecah..