36 minggu 3 hari

Sakit betul celah kelengkang,,nak jalan pon mcm penguin da,,, huuhuhuuh mcm mana nak kurang kann #ingintahu #firstmom

20 Balas

kalau sy, sy banyakkan berjalan. sbb sy perasan, kalau sy banyak duduk dan bedrest je time sakit kelengkang tu, dia jd makin sakit. then sy try banyakkan berjalan. baru kurang sikit rasa sakit tu. jalan2 window shopping barang baby. tak terasa sgt lenguh hehe. sy start sakit masa 20weeks+. start 30weeks sakit dia lg mencucuk tajam.

macam pedih2 ka kat bawah tu? normal sebab kepala baby dah kat laluan bersalin, memang rasa pedih, tapi nak buat macam mana tahan jelah, ia akan sakit sampai lah bersalin lepas bersalin nanti xdak la rasa pedih mcm tu..nanti pedih hat lain pulak..huhu

sama dgn saya, nak2 kt celah peha belah kiri. kalau nak kurangkan sakit, malam2 sapu losyen mustajab tu. pijau sikit tapi esok pagi bangun Alhamdulillah ringan je rasa nak berjalan . hee goodluck dear

sama sis , sy skrng 32w ++ mmg seksa betul nk bgun dari katil 😅 tapi sy mintak suami urutkan sikit dekat paha , betis , tapak kaki . Alhamdulillah mmg lega . takdela sakit sgt bila nk bgun .

Kalau ikut pengalaman saya, in shaa Allah mudah bersalin n bukaan cepat... Sbb dlu sye sakit kelengkang dari 34 minggu dan saya bersalin 38 mggu.

tips dia harungi sajalah sampai selamat melahirkan hahahaha pengorbanan ibu ibu mengandung. boleh sapu magnesium oil kt bahagian yang rasa sakit. in shaa Allah berkesan

Sy dah 40w3d celah kangkang sakit sgt jalan pun susah due date pun da lewat rsau baby xnak kuar lagi😭😭😭 doa kan sy semoga saya cepat bersalin aamiin

sy pun dri 27 weeks dah rasa sakit kt part bwh tu smpai la skrg dah 32weeks day6 ni.. seksa benor rasa bila nak bngun, nak jln 😂

tu tandanya baby dah masuk laluan. sy baby first dri usia kandungan 6 bln rasa mcm tu. yg ke 2 ni pula start 31 weeks baru rasa.

saya ingat saya sorang je rasa😂 rupanya ramai.. skrg dah 37 weeks 1day.. harap dipermudahkan urusan bersalin mommy mommy🥰