sendawa tak habis2, minum air sikit sendawa dan muntah.. preg 16 weeks, ada apa2 suggestion x?

sakit amat x thn rsanya

2 Balas

Kalau dok sendawa tu tandanya angin. Normal tu sis time pregnant ni segala urat tgh nk mengembang. Jgn biarkan perut masuk angin ye. Minum air panas cicah biskut atau roti. Elakkan sapu minyak kt kwsan perut ye.. Nnt baby kepanasan.. Sian baby.

Pelbagaikan air yg awk minum... Sapu myk angin utk kurgkan. Klu xok btter g klinik