alahan on off, jom share pengalaman

hi, saja nak share. saya dari awal pregnant alahan on off. 5w alahan, 6w stop, 7w alahan, 8w stop. ni last alahan 10w ritu. alahan mcm takleh bau tumis, loya, muntah, badan tak semangat. skrg 13w. rasa seronok lepas dah stop alahan. ingat mmg dah takda sbb nak masuk 2nd trimester n saya dah genap 3bulan pregnant. dlm seronok2 sbb dah boleh start masak, kemas rumah, tetiba smlm badan rasa penat n tak larat sgt. rasa nak tidur ja seharian. ttiba malam muntah pulak 3 round. harini start loya balik. tersenyum saya, baby ni pandai buat surprise kat mama. ingat dah habis dah fasa alahan😂 ada sesiapa sama dgn saya tak?🤭

2 Balas

Ya, saya begitu untuk anak pertama. Ikutkan betul2 okay, masa 3rd trimester je. 😅 1st memang teruk alah, 2nd tri, on/off. Hehe sabar ye mama 🫶🏻

Saya pun mcm ni kejap okey kejap tak, alahan skrg selalu dtg malam2 baru nk muntah, kembung perut, loya semua ada.