Suami bermasalah

Saja nak luah sikit,, suami jenis kaki game, tak reti manage kewangan, serba xreti, pemalas, kuat tido,,, aihh kadang stress rasa. Family dia ajar xtegas pon. Ikut anak buat apa.Skng dah kawin buat cara dia. Kdg penah gaduh dia salah kan kita sbb apa? Sbb kita ni xdgr ckap dia la.. Apa la, masalahnya punca dia... Semua hal rumah tangga kita kena buat😭😭mana tugasan as ketua keluarga. Y paling xbole lupa time berpantang, seksa tuhan saja tahu. Dia bole abaikan saya dan anak. Dia xtahu y mental lepas bersalin xkuat. Skng ni nak genap setahun. Still trauma kalau ngandung. Bukan ap trauma ketika bepantng tu. Hritu pon family sndiri beri kekuatan. Ibu kata "hg ad ibu ayah lagi". Time tu kuat xkuat ja rasa. Penah abaikan anak biar anak dok luar time tu nb. Sbb streess sngat tapi ad org tgk kan. Kami kawin dasar family. Xpernah bercinta. Kenal pon berapa bulan saja. Aihh... Betulka sya buat ni. Ad x Motivation. Supaya saya x down.. #bantusharing #ingintahu #bantujawab

6 Balas

Doa byk2 sis mtk tlg Allah..jgn tmbh ank dulu..kalau suami da berubah ke barulah fikir ke arah tu..Kita nk yg terbaik buat anak,kalau ikot cara puan ckp tu..tkot kalau tmbh ank lg..akn membebankan emosi dan khidupan sis.Mmg mak ayah kita ade lg..tp xkn nk susahkn diorg lg..diorg da pnt bela kita dulu.Ajak suami g kaunseling kt pejabat agama..

2mo ago

Insyallah,,, kdg dok minta xnk bersma. Tapi fikir sian anak, nty anak tnpa bapa,, enthlah... 😭 Suami jenis keras sikit. Salah sikit kena bising. Kejp tarik muka. Syaa tahu dugaan rumah tangga lain².. Tapi saya xtahan nak seksa jiwa.. Yang ada ja xkena.. Y mertua nk konker anak. Anak tu dah kawin, aihh enthla ank ikut.. Kita ni tanggngjwab dia... Xtahu la.. ☹️

muhasabah diri.. amek 1 hri, pikir ape yg sis nak sbena nye.. masih syg ke? mampu ke sis btahan? patut ke beri peluang? Jgn jd kn alasan anak utk stay dlm rumah tgga yg xde rse syg.. sbb benda tu akan effect anak jgak..

2mo ago

Ermmm.. Kalau ikutkan hati mls dok sebumbung, tapi family mertua ngn parent kawan sek☹️ kdg hangin juga, anak jadi mngsa😭😭sian kat anak. Jadi xtahu nak buat apa

Mmg rmai senasib. Mintak lpskn xnk.. Sruh stay demi anak2. Pling seksa hidup bsma bila hati dah xde prasaan langsung dsbbkn tawar hati dgn perangai suami. Boleh ssiapa bg pandangan tak ap perlu buat?

2mo ago

bila bagi peluang tu jangan bagi peluang kosong sis. bagi misi & visi. masing2 buat checklist apa yg masing2 expect from each other & the relationship as a whole, basically apa relationship goals korang. then seminggu sekali ke 2 minggu sekali ke, duduk berdua & review balik capai tak those relationship goals. kalau capai, celebrate. kalau tak, troubleshoot sama2, agak2 apa yg sama2 boleh buat untuk improve benda tu.

awk tu dh red flag..hrp boleh move on dgn jntn mcm tuh

2mo ago

Saya pernah mengadu dekt parent, tapi parent kata dugaan rumah tngga, katanya bnyak berdoa, nty xcium syurga... 😭 Allah hai, .. Jiwa saya ni sllu terseksa, nak menanggung semua, paling menyakit mak mertua, allah haii... Saya x rasa, saya sebahagian. Dari family dia.

Masih sayang suami lagi?

2mo ago

Dlu mmg saya sayg suami, tapi mgkin lama syg tu makin pudar,,, saya nak dia berubah. Kalao dia xnk semoga allah mudhakan urusan ke mahkamah. XTahu la...

jangan tambah anak lg..

2mo ago

Ya sis