Kalau Gugur Tapi Tak Sempat Buat Buku. Mcm Mana Ye?

Sabtu check double line, sah pregnant. Ahad tu aku tumpah darah. Pergi check dkat klinik terus suruh ke Government Hospital(GH). Klinik ckp terus refer ke hospital wad bersalin bukan hospital emergency yg biasa tu. Smpai je terus nurses mntak aku Buku. Aku ckp takda. Terus dia tolak aku ke emergency biasa. Dgn tgh tahan sakit darah kluar bnyak kena tunggu lama dkt luar.. Cuma pelik nurse awal tu bisik dgn mmber dia ckp yg aku ni tak mengandung mungkin sakit lain. Geram je aku dgr. Aku pergi hospital ada surat refer dari klinik yg check aku pregnant tau. Dgn aku masih bwak test tu. Cuma aku tk sempat buat buku sbb baru check tau esok dah gugur. Lastly aku pergi hospital swasta je sbb tak larat dah.. Darah non stop. Susah ye kalau takda buku bila dah pregnant?

2 Balas

Kalau baby masih awal bawah 12 minggu tak apa rasanya kalau tak ada buku pink. Cuma bila ada buku pink, mudah sikit dorang nak cek tahap kesihatan/family history kita. Tak apa awak banyakkan berehat. Abaikan nurse & negative vibes semua tu. Take care ya 💕

4y ago

Itulah saya sendiri baru tau yg pregnant, tak sampai sehari tau.. Esoknya gugur. Tak sempat nak buat buku. Doktor kata kandungan awal lagi tak sampai sebulan masa pegi cuci kat hospital swasta tu. Skg dah faham step maknanya kena terus pergi checkup dan buat buku jgn lengah walau sehari. Terimakasih💝