Susah hati nk hntr ank ke pengasuh

Rzki zuriat pertama slps ttc 7thun.cuti besalin dh nk hbis.nk hntr ke pengasuh mcm2 fkir.kdg mmpu positif.kdg dtg fkiran negatif😩.klau lah boleh berenti kja dgn mudah😭

6 Balas

sis mcm2 pk.. saya dh htr pengasuh.. hari pertama dengan kedua ok.. masuk hari ketiga da start menangis.. masa htr xnngis.. lpas pd tu dia nngis.. blik umah tersedu sedu.. hari keempat htr pown meragam.. masuk hari kelima dan keenam sungguh2 dia meragam mcm org kena dera.. sampai pengasuh tak tahu nak bagi apa.. perut xkembung, pampers tak penuh..2 hari da terpaksa pegi ambik kt pengasuh.. sbb hari kelima tu dia menangis dr pg sampai petang.. hari keenam pengasuh maklum awal.. dia da meragam.. baby baru 3 bulan..

Saya pun susah hati. Tapi buat-buat kental dan percaya sepenuhnya kepada teacher kat taska tu. Sedih. Minggu lepas setiap hari saya nangis lepas tinggal dia kat taska 😢😢 mujur kerja saya balik awal, jadi jam 2 petang saya dah ambik dia. Taknak tinggal lama-lama takut dia tak minum susu botol kat taska 😖 Selagi saya tak dapat pindah dekat dengan suami selagi tu lah saya kena hadap semua ni.. ☹️☹️

Sama sis. Sampai terfikir berbaloi ke hantar anak dkt pengasuh untuk kerjaya. Tengok muka anak sayu je nk tinggal. Terfikir pulak mcm mana bila dia dgn pengasuh. Boleh ke pengasuh tu handle 'peel' anak mcm kita. Macam2 la fikir🥲

saya awal2 cmtu juga, hantar anak usia 2 bulan masa tu, hari pertama , kedua okay, hqri ketiga bs kata meragam teruk sampai saya balik awal dr kerja, skrg alhamdulillah meragam pun yg biasa2 meragam sbb paksa mata xnk lena

Kena Kuatkan mental dan semangat. Saya tak kuat. Korbankan kerjaya.

Kalau tak yakin and masih mampu, extend cuti je sis bg cukup 6bulan