Dilema Berpantang

Rumah sendiri Rumah mak Rumah mertua Mana satu pilihan anda?

298 Balas

Rumah mak mertua pasal dia offer nak jaga. Mak sendiri tak offer sebab dia malas nak jaga. Mak sendiri masak berpantang menu yang sama selama 44hari, ni adik sendiri yg komen better takyah pg berpantang dgn mak😅

Rumah sendiri.. mak dan mertua dah tiada.. suami anak tunggal.. kita pula adik beradik tak ramai & masing2 dah ada kehidupan sendiri.. tawakal pantang kat rumah sendiri.. upah orang teman je sepanjang pantang t..

Pilihan sy rumah sendiri . Tapi suami kata untk berpantang dan mood lps brsalin neh lain , jd dia sarankn untk brpantang di rumah mak mertua . Sy ok jek memne tp klu rumah sendiri lebih selesa tu jelaa . Hihi

Bagi Yang baru pertama kali pantang elok rumah mak sendiri. Sebab bagi saya lagi senang minta tolong mak sendiri jaga Dan tengokkan sbb dia dah kenal kita luar dalam. Batas aurat pun xyah susah² 😅

Pernah berpantang rmh mak mentua.. Sy rasa lg terjaga n selesa since mil sy surirumah & jenis btul2 jaga sy time pantang. Berpantang rmh ibu sndiri, semua kena buat sendiri.. Huhu sbb ibu sy bekerja..

sy pun tngh dilema ..rumah sendiri jenuh sbb tingkt 5 kne naik tngga ..rumah mertua agak ramai adik ipar .. mak sendiri xde dh 😭.. dilema nk bersalin dkt selangor atau perak ..ikutkn selesa rumh sendiri je

5y ago

Aduii ramai ipar.. Segannyaaa.. Sis bncang laa mana elok..

Sy pn dilema nk berpantang kt mane nnti. Sbb kalo brpantang kt umah mak sendiri, mak pn keje. Mak mertua plak dah tua xlarat nk jaga. Sy dah la anak pertama nnti..xpandai ape2 pn lagi😅

Rumah sendiri je. Mak saya dtg umah saya nanti. Mak mertua suh berpantang kat umah dia tp dia pun x sihat. Lagipun kalau tido umah mertua tido kat ruang tamu. Segan plak nak bf kan baby.

Inshaallah rumah sendiri. Mama saya dah tiada. Rumah mil kalao boleh saya taknak susahkan mil and fil. Lagipon adik beradik suami banyak lelaki, saya xselesa nak berpantang di rumah mil.

Rumah mak mentua mak mentua baik ❤ Anak no 1 rmuah mak mentua Anak no 2 rumah mak mentua Anak no 3 nie pun rumah mak mentua.. Tap kdang2 mak mentua tak ada jga diri sandiri sandiri..