Dilema Berpantang

Rumah sendiri Rumah mak Rumah mertua Mana satu pilihan anda?

298 Balas

Mak

Rumah mak.. Paling bestttttttt xterkata bestnya. Sy mil da tua n uzur. Siab klu pantg rumah mil. Rumah mak sbb mak sdri nk jaga. Sbb mak akn mandikn, panaskn tgku, pakaikn pilis, mandikan bby, masakkan. Tpi sy 2mggu pntg sdri suami jaga. Lepas tu detect drh tgi. Terus blik umah mak. Alhamdulillah. Bp pun normal.

Saya lebh suka pantang rumh mak sendiri .. Bukan sebb mak mentua xbaik tp sb cara mereka lain . Hehe

Sy lbh suka rmh mak .. Bb tinggal pun kat rmh mak .. 😅 .. At least selesa bb tinggal pun dgn adik beradik . Nak free hair pun xda masalh .. Mama pun wlupn xdpt jaga sgt tp at least dia dpt pantau .. kat rmh MIL ok tp xselsa bb ada abg ipar..

Kalau blh nk umah mak..kalau x blh better rumah sendiri. Sbb mak mentua saya lain plak cara dia.

kali ni rumah sendiri sbb ank2 semua sekolah.. bsalin nti pn masa pemulaan sekolah jd xdpt balik kg. 🤣

Rumah mak, tak pon sendiri ,kalau sendiri kene ade CL

Rumah sendiri with CL

Rumah mak