Baby 2 bln demam

Tadi saya pervi klinik dr bg ubat demam jnis cecair utk baby bg bby mkn. Bby sy bru 2 bln. Saya ingtkn bby 2 bulam xboleh mkn apa2 ubat. Dr ckp dh blh sbb bby dh berat 6.3kg. Yeke?

10 Balas

bole je sis . bby pon bole je mkn ubt demam . sbb ubt demam bby ni mcm vit c tu . tpi sy xamal kn bg pd ank . biase doc kata bg bile ank mmg pns sgt je . klau ala ala je pns xperlu bg . bkn sbb xnk ank sehat cpt tpi nk aja bdn ank kuat n sembuh sndri . bgos lg rjin2 susu kn ank sis . lps tu sis bole letk kentg yg d iris nipis2 tu kt tapak kaki ank seharian . kentg akn itam . biase ari ke 3 nmpk brkurg itam2 pd kentg tu tnde ank makin mmbaik . sis cube la . jgn lupe letk minyk telon dlu kt tapak kaki ank . pkai kn stoking ye sis. sy amal kn itu je pd ank ank sy klau btok selsema atau demam . Alhamdulillah cpt sehat . klau ank nmpk xaktif je sy bwk ke hos tok check drh n paru2 ank . tok elak kn sebrg msala jngkitn bhye .

5y ago

ye sis same2 . 😊

bby sy umo sebulan..dr bagi colic..bila tanya pendapat dr lain mereka pun ckp colic ubat yg baik utk baby sbb nk hilang kan kembung perut..bila da xde colic tu sy berhenti bagi dia ubat tu.

3y ago

ada ye sis ubat UTK bby kembung perut

Hehehe jgn ragu ragu dengan doctor, kalau doctor dah prescribe mcm tu and dah tanya doctor dia cakap ok means ok la tu

Syrup panadol la tu.. Syrup panadol selamat utk bayi.. Blh bg klu dia demam.

Kalau demam...bagi ubat syrup demam tu. Jgn biar demam berlarutan utk baby

Baik tak payah ada dokter kalau tak percaya cakap dokter 😑😑

5y ago

Soalan awk seolah² tak percayakan dokter.. Bace berulang kali soalan tu

baby hanya ada ubat demam je sis batuk selseme xde lagi...

jangan susah hati,kene percaya pada doktor.

Bole Pn. Yg x bole antibiotik.

If doc bagi ..bole la tu ..