Assalamualaikum, saya pregnant 6 weeks, tapi ada spotting brownish coklat. Normal ke ?

Risau sebab this is my 1st pregnancy.. #firstbaby #bantusharing #pregnancy

Assalamualaikum, saya pregnant 6 weeks, tapi ada spotting brownish coklat. Normal ke ?
14 Balas

for me its normal sis. cause anak saya no2 and now pregnant no3 sama jugak. spotting dan Keluar sampai period pun ada. memang panik. immediately refer to doctor. doc scan bb kata bb sihat dont worry. sama jugak 6 to 12 weeks saya experience ni. doc bagi mc 1 minggu suruh bed rest. thank god semuanye ok. lah ni 27 weeks😉. dont worry take good rest. dont carry heavy things. rest well. be happy. it's normal but consult doc for ur satisfaction

Sye kne admit kat hsptl dua kli disebabkan mcm ni.. Spotting brownish.. Doc ckp threatened miscarriage.. Tp alhamdulillah tak apa2.. Doc bg duphaston.. Kne bykkan rehat.. Jgn buat keje berat.. Semoga kita dan kandungan kita semuanya terpelihara.. Aamiin.. ❤️

saya pernah jd masa 7 and 11 weeks. lps kluar spotting brownish2 tu saya pegi scan utk tgok baby okay ke tak. alhamdulillah okay, skrg dah 23 weeks. apa2 pun consult with your doctor sbb spotting tu mngkin normal bg sesetengah org dan sebaliknya 😊

3y ago

biasanya klu sporting mcm ni knp ya doc ckp ? Ke sbb implantation spoting ?

boleh jd normal, boleh jd tak. pregnancy sy yg pertama mcm ni, tak normal dn terus gugur.. pregnancy sy yg kedua mcm ni jugak, tp normal n alhamdulillah ok sampai skang

Normal.. Sebab pelekatan ja tu kadang.. Make sure bed rest lebih sis in case penat and avoid intimate relationships dulu #TAPActiveUser #TAPActiveUsers

Sy pnh 2x mcm ni.. Pergi hospital doc scan n ckp klu x sakit.. Tu normal. nk kepastian blh pergi hospital.. Tp doc pesan bykkan rehat dan jgn angkat berat.

sebenarnya klau sporting cm tu..kene rehat..ad yang normal..tp klau rasa risau better jmpa lh doc..orang prggy nie jgn angkt berat²..

normal. kalau boleh elakkan bersama suami. jgn angkt berat & kurangkan bergerak. jika risau, boleh pergi klinik & cek

3y ago

Sis pun pernah alami mcm ni ke waktu 6 weeks ? biasa dia akan hilang ke nanti sis ?

Normal..dlu msa prgnant 4weeks ada jga kluar mcam tu tp lebih terang n pekat..mcm lendir²..ada dlm 3hari juga baru brhnti😁

tu normal sgt².i dekat 2w dtg drh coklat mcm tu...smpai dh penat nk ngadap doc sana...

3y ago

skrg masih okay ke sis?