Anak nk msuk 7 bulan belum meniarap

Risau laa ank blom bole meniarap, dduk bole tpi kena support , pusing kiri kanan pun bole , gigi pulak yg laju tumbuh ats bwh ,ad tak yg sama ?

9 Balas

stiap baby xsme awk. wlaupun ank awk xsuka tummy time cube jgk buat. smpai dy reti sndri meniarap. sy ajar ank sy buat tummy time dy 2 bln lg. 2 bln lebih dy dh reti . 3 bln dh blh bljr bnde lain plk. tp slow2 la xyh lama2. 5 minit ckup. mcm ank sy skrg 6 bln lebig xtmbuh gigi lg tp dh nk start pnjt2, nk brdiri sndri, cuma mls nk merangkak?‍? .

Anak saya 3 hari lagi nak 8 bulan baru niarap sis. Tu pun tak tiap hari dia nak niarap. Lebih banyak habiskan masa baring terlentang. Duduk sendiri pun belum, diri belum. Tumbuh gigi pun belum ? Bagi anak sis masa & peluang ya. Setiap perkembangan anak tak sama. Asalkan anak membesar dengan sihat dah memadai ?

1y ago

alhamdulillah 7bbulan 12 hari dia dh mula pusinng sndri ,

anak sis sme dgn saya.. nk msuk 7 bulan.. duduk ok kne ade support tp meniarap blom bleh.. ? sokay sis.. kite keep pantau n training die.. setiap budak perkembangan tak samakan..kte follow the flow je slow2

setiap baby perkembangan lain2..ank sy xpandai merangkak lg.duduk pn xpandai LG..gg pn xde tumbuh lg.esk lusa dh masuk 7bln.

anak i baru masuk 7 bulan,dah start merangkak sikit3 tp tula gigi tak tumbuh lagi. tp semua anak lain growth,so relax k sis

Ala relax2 ja. Jangan pressure. Baby saya gigi tumbuh dah, meniarap baru pandai je 2 3 hari lepas. Esok ni rasa lari dah..

1y ago

anak sy letak dlm tu dia brsantai2

stiap bby xsme.....kna bykkn tmmy time ..mcm bby sy plak 6 bln lbih...mniarap n dduk dh bleh..gigi je xtmbuh2??

1y ago

tpi tula lagi smnggu je ni nk 7 bulan ? sbb tu risau ,gigi plk cepat tumbuh

kdng² baby ni tumbuh gigi dulu, buat kje nya lmbt ...xpe prkembangn ank lain²

Normal awak ? Awak ada ajar baby tak cara nak meniarap?

1y ago

ada ,tpi dia tak brapa suka skjap je tahan ,ad je dia cuba2 agkt kpla tpi kdg2 jela