Tumbuh gigi

Normal ke bby tumbuh gigi ni akn berhingus?? Skrg ank nak msuk 8m tumbuh gigi ats, gigi bwh tumbuh sblm ni tkda bhingus just panas bdn sikit + tkda selera minum susu. Sy perlu ke klinik ka sb risau tgk ank bhingus..#pleasehelp #advicepls

4 Balas

Normal je anak sy n cousin sy pun ada berhingus kalau gigi nak tumbuh gigi atas ni lagi sakit dari gigi bawa biasanya tpi kakak sy ckp kalau gigi grham tumbuh tu lagi sakit nnti tapi bby sy belum tumbuh lagi gigi tu😅 tapi sy biasa sedia kn nasal spry n penyedut hingus untuk bantu dia bernafas dan bantu dia tepuk2 belakang n dada slow untuk elak berkahak sbb tk suka bgi mkn ubat kt anak selagi boleh rawat sendiri🙃

Normal je sbb ank sy n anak cousin sy pun mcm tu asal tumbuh gigi dia berhingus ..tapi sy pakai nasal spry n penyedut hingus tu untuk bantu dia tk suka bgi anak mkn ubat kalau masih boleh rawat tnpa ubat risau setiap kali sakit akn bergantung pada ubat nanti 🙃..

Setahu saya tiada kaitan anak berhingus dengan tumbuh gigi. Berhingus maksudnya anak awak selsema. Awak buatkan sup singo pear untuk baby. Lepas tu kena rajin buat percussion. Tapi kalau awak risau boleh pergi klinik ya.

10mo ago

Ya betul. Hingus disebabkan virus. Awak pantau je dulu. Kalau risau bawa ke klinik ya.

Kalau berhingus takde kaitan sis dengan tumbuh gigi. Nnti bawak anak pi clinic ya. Semoga dipermudahkan urusan