ada tips x nk kurang kan anak demam 3 bulan

risau first time ank demam nak masuk 4 bulan nie...x tido mlm dibuat nya merengek nangis

ada tips x nk kurang kan anak demam 3 bulan
2 Balas

ank sy pun 3 bon nk msuk 4 bln..slalunya bby nk klu demam..dia merengek sbb panas dalam .. nenek sy suruh lap ii bdn dia dgn air asam jawa nk kurangkn panas bdn..klu blh jgn letakkn apa ii kain atas dahi dia.. alhamdulillah sehari je panas bdn ank sy dh sembuh...sis trylaa..in shaa Allah menjadi

kepala tuh takyah tutup sis, just lap2x dgn kerap kepala , pelipat badan dgn kain basah sampai rasa suhu okay. sbb kalau tutup haba tak bole nak keluar. lepas tuh kerap bagi dia minum susu.