Assalamualaikum , Boleh Tak Recommend Susu Ibu Mengadung Yang Terbaik ? 😄

Recommend Susu Ibu Mengadung Terbaik ?#pleasehelp #bantusharing #firstbaby #ingintahu

20 Balas

hmmmmm😄 susu🤤🤤🤤 Saya Obses with susu semua flavour. Waktu preggy saya minum susu yg mmg dah biasa minum... farm fresh.. all flavour... 😄 waktu preggy doc suruh saya amik anmum materna.. plain ok.. chocolate pun ok... alhamdullilah ❤️... hmmm kalau puan xde masalah GDM leh try anmum or farm fresh... 🤤❤️ dappp farmfresh... sehari sebotol saya habis😂😂😂

Dr klinik swasta yg sy pernah consult sblm ni, dia ckp klu boleh tgk dulu kandungan gula dlm susu ibu mengandung. mostly kandungan gula tinggi boleh sangkut gdm. Dr ada sarankan utk minum susu fresh atau makan tablet calcium. Saya sepanjang pregnant minum susu HL, susu hi goat dgn susu ibu mengandung karihome shj. Ikut pilihan di tangan masing² 😊

Hye i before this i minum enfamama A+ , tapi i rasa susu tu agak manis jugak takut nak consume lama2 🥴 so i tukar ke anmum no added sugar yang penting tinggi nutrient tu paling penting hehe. You boleh try minum rasa die mcm whiped cream 😋😂

Apa2 susu tepung/susu ibu mengandung pun boleh sis,ikut citarasa sendiri yg kita suka ,Asalkan dapat nutrisi yg cukup.Sy mula2 minum susu Anmum tp tak boleh telan sbb rasa mual je minum😅 Sy minum susu everyday dan dutch lady.

Saya minum susu kotak biasa dkt kedai tu. Tapi selalu beli HL sebab saya tengok ada acid folic dalam susu tu😂 kalau takde HL susu biasa pun boleh sebab takut beli susu ibu mengandung ramai sangkut gdm

2y ago

pakar makanan ckp susu 2 kali sehari buah 2 kali sehari..yg ade dgm...

Sy minum susu anmum materna. Perisa original sedap sebab tak manis. Minum sampai habis 2 kotak. Now dah nak masuk 3rd trimester sy tukar ke susu kambing hi goat 😋

Kalau saya GDM jadi minum susu kotak mcm HL atau Dutch lady tapi yang Low fat .Kalau xde GDM bole ambik Yang Full Cream ..

sy mnum Susu anmum Materna.tp sangkut GDM plak 28weeks..manis kot susu Tu..now mnum Susu Segar low fat je..

saya susu similac lepastu sangkut GDM then saya stop. saya minum susu dutch lady low fat