Bagaimana reaksi suami apabila tahu anda mengandung?
Voice your Opinion
Terkejut dan excited!
Biasa-biasa je
Takut dan tidak bersedia
Pengsan

21741 respon

238 Balas

Alhamdulillah excited walaupun anak ke2, sebab mmg nak tambah pun tapi selepas anak 1st umur 3y3m baru dapat yg 2nd. Husband dah pk nama sesiap 😂 Harap semua baik2 saja 💕

2 tahun menanti...bila check upt 2 line, tetibe terdiam n trus amik wudhuk n sujud syukur...esknya trus call klinik untuk scan...doakan baby sy sihat n selamat dilahirkan ye...

suami trlbih teruja dr sy... mse blm comfirm sma ad sy mngndung ke x... die dlu y ckp msti mngndung pnye... skli scan... alhamdulillah... msin mlut suami... skrg dh 14mgu dh...

en suami terkejut dan berapa kali tanya betul ke betul ke...anak sulung dah 17 tahun, ingatkan dia kekal jadi anak tunggal...mau en suami tak terkejut.

husband senyum2 kambing ja 😂 2 tahun kawin baru dpt kabar gembira.. tp masa tu tak nak terlalu excited dlu, skg dah masuk 14minggu semoga semuanya berjalan dengan baik 😇

biasa je sebab takut dh mengharap sangat selama 6 tahun ni...x nak excited Sgt dulu..sebab masih bru kan ..doa yang baik² ya .. Aamiin

agak susah nak detect perasaan diaa sebabnyaa memula tunjuk preg test tuu dia senyum macam senyum kosong keesokkan harinya baru dia tanya ok takk hari ni rasa apa hari🤣🤣

excited,balik keja awal..selalu tanya bila lg nk cek perut..walaupun anak dah nak masuk 3..termasuk la sy sendiri..sbb selang 5 tahun bru dpt baby..tu yg excited lebih..hihi

dia tengah prepare dinner masa tu.. check senyap2,nampak ja double line,terus bagitau suami. suami terus terduduk dan malam tu juga dia google tentang ibu mengandung. 🤭

saya biasa2 saja sbb suami tak mahu teruja sgt sbb baru nk msk 7 mggu selepas 7 tahun n tahun lps pnh keguguran utk kandungan kedua..harap kandungan ketiga ni kuat...