Bagaimana reaksi suami apabila tahu anda mengandung?
Voice your Opinion
Terkejut dan excited!
Biasa-biasa je
Takut dan tidak bersedia
Pengsan

21741 respon

238 Balas

Dia (suami) yg Paling excited bila dapat tahu Sy pregnant lagi setelah ank pertama kami mencecah 3thn++,semoga Janin kami membesar dgn sihat sempurna,Dan dipermudahkan segalanya sehingga bersalin nnti.🙂

senyum x habis2. pastu mgekek sbb xsangka btul dapat 2nd baby. x merancang pun. selalu x da protection pun, setahun lebih. ni tiba2 dapat ni, tu yg dia senyum x habis2. Allah bg rezeki. Kami bsyukur.

Terkejut & excited sebab first baby, 6tahun menunggu.. And alhamdulillah akhirnya 😍😍 syukurr.. Diet masa pkp, xsia2 diet ada hasil.. Sblm ni BMI xcantik, myb sbb tu susah nk preggy..

anak yg 4 tahun kepoh ngadu kat ayah dlm oerot mami ade baby ayah... ayah senyum smbil tanye betul ke bey. mami pon buat muke mcm kerang😂 ayah terus sentum smbil tuka mentol lampu yg terbakar🤣

Yang kalini xready oii sebab apa? Sebab baby first baru 6bulan 😅 Tup tup dpt tahu pregnant sbulan lbih dah.. hahhaa dedua dok terkejut n xready.. tp skrg dh redho dh.. moga slamat dilahirkan..

he's so excited (actually both of us) setelah 8 tahun menunggu, finally kami dapat berita gembira ni 😭 syukur Ya Allah 🤲, terima kasih tak terhingga. Doakan kami, semoga semuanya selamat

husb tgh tido aku tunjuk result upt pkai clearblue digital...tpinga² kawan tu...lepastu baru perasan pkataan pregnant terus bangun peluk...haih...air mata da bertakung da time tu..#1st baby

anak first dia excited tp dlm masa sama risau sbb kerja & hidup tak teratur lg.. baru 3bln kahwin.. bila anak kedua ni lepas 5 tahun, agak excited tp dia tak tunjuk.. acah2 matang.. 😊

suami tkjut,sbb mgdung kali ke dua...yg pertama gugur 7 minggu,yg kedua baru mo 6 minggu..doakn kndungn ku dan baby ku supya sihat dan smpurna...sntiasa bersyukur apa allah bagi kita..

Sye rasa bahagia sgt2 1tahun menanti mcm2 dugaan cabaran yg dilalui mulut2 org mengata sye itu ini mengata isteri sye itu ini. Alhamdulillah allah bagi tepat pada waktu nya.