Bagaimana reaksi suami apabila tahu anda mengandung?
Voice your Opinion
Terkejut dan excited!
Biasa-biasa je
Takut dan tidak bersedia
Pengsan

21566 respon

239 Balas

buat pregnancy test pkul 3pagi😆..kjut husband, dia xbuka mata lagi, "xpela, cuba lain kali"hahaha..lps subuh dia confirmkan balik dgn sy, tnya btul x yg dia x mimpi..esoknya, confirm kan kt klinik..alhamdulillah positif

dia happy sgt ..sbb sdh 5 tahun tggu anak yg ke3 dlm usia perkahwinan yg sdh masuk 18 thn ..yg first Sdh 12 thn second sdh 5 tahun ..tanpa merancang tapi mcm terancang .. rezeki anak tu semua dtg dari sang pencipta

Sblom ni PJJ..bila covid dah dduk skali baru ade rezki..dia yg asyik ckap konon2 kita ngidam itu ini nk bagi kita happy..pastu delay period je tanya kita +ve ke tak 🤭 test +ve keep rahsia dlu sehari saja nk bagi surprise 😁

sbb ini anak yg ke3..kami blm bersedia krna keadaan kewangan xmencukupi..tp kami redha jika allah dh bg..tp kami diuji dgn pergolakkan rumahtgga atas sbb tertentu...doakan urusan kami dipermudah kan ye ..sy dh redha..

terkejut dan kami menangis bersyukur sama2.. penantian kami selama 9thun akhirnya Allah dengar doa kami..doakan semoga kandungan sy selamat dan membesar dengan sihat.. ini anak pertama kami.. terima kasih Ya Allah..

sy check tu time nk solat subuh. alangkah terkejut bila laju Naik 2 line. siap solat .. tunjuk kat suami. trus sujud syukur. menangis. then siap siap g breakfast depan klinik. nk scan. moment sngt bermakna untk sy.

dia minta gugurkan pada mulanya . sebab tak bersedia sebab dia kerja jauh dan susah nak balik . tapi sy berkeras mahukan , finally dia okay . tapi perubahan ketara bila 2 hari sekali tu baru dia call tanya khabar .

dia menangis..terharu....kami tunggu 1 tahun 3 bulan nak dapatkan zuriat... terima macam2 soalan org...sampai tak mampu nak jawab dah..sampai rasa down sgt... Alhamdullilah Allah akhirnya bagi rezeki pada kami...

anak 1st smpai mlompat2 anak 2nd biasa2 je sb sy yg nk, dia xbsdia sgt sb sy bgtaw sy nk baby lg ms ank 1st br stahun lbh anak 3rd happy sgt sb dia plak yg nk ad baby, sb sblm ni sume boy, dia nak ank ppuan plak

slama berbelas tahun buat UPT , tahun ke 13, terjumpa garis 2. pertama kali slama 13 tahun. dalam bahagia ada rsa risau. i'm praying for my pregnancy goes well, juga pejuang garis 2, never gv up hope. 💕🤲