Bagaimana reaksi suami apabila tahu anda mengandung?
Voice your Opinion
Terkejut dan excited!
Biasa-biasa je
Takut dan tidak bersedia
Pengsan

21554 respon

239 Balas

trgelak besar suami sy..sy rasa mcm mimpi,sbb ttc hampir 11tahun..time tu check sbb rasa x sedap bdn,demam selsema,smua..sja2 nk test nasib,sbb dh brapa byk upt dh semuanya result kecewa...tp mlm tu check terus naik 2 line terang..ya allah masa hanya tuhan je yg tahu..mlm tu tdo x lena..esoknya trus g scan,dh nmpak jantung bby brdnyut..dpt tau 12minggu..sgt aktif.. alhamdulilah skrg usia kandungan sy dh 14minggu...😊

suami saya terkejut tak tekata sebab gap 3 tahun dgn anak first, byk kali missed period igt lekat tapi esok period. kalini lewat byk hari so tested double line. itu yg dia tkejut. seronok dia ckp. nak dpt baby lagi. ☺️ anak sulung paling excited, dtg cium perut pelok perut ckp "sayang baby". how she know how to express it? mcm dh bersedia. I cried that night. semoga saya, ibu2 semua diberi kesihatan yg baik.

suami sy biasa2 je... die masih tak percaya sbb sblm tu sy tersilap beli utp.. yg sy beli alat utk test kesuburan, naik 2 line sy ingat pregnant.. mse tu die excited sgt.. lepas sy tahu sy silap die mcm sedih... bulan seterusnya sy cek pakai upt yg btl... alhamdulillah mmg naik 2 line tp suami tak percaya dah selagi tak pergi scan hehehehe... now die la paling excited tggu due date bby... 🤲😊

Suami terkejut ,sy lg la terkejut n sebak,sbb xtau pun pregnant sbb hri rya ke3 tu sy jtuh tgga smpai tulang pinggang retak & di masukkan hospital,slps 2 kali xray ,n sblum nk xray kli ke3 tu doc ada buat ujian air kncing ,doc dtg kat wad ckp sy pregnant,Ya Allah sebak gila rsa bila doc ckp mcm tu .. smoga bby kuat😭 2/6 nie appointment repeat scan ..penantian stahun lbih😢

He cry.. Terus buat sujud syukur.. Dia duda pernah berkahwin 4 tahun lampau tak ada anak. Dia risau kalau masalah pada dia. Alhamdulillah kami nikah 10/7/2020. Hari ini kandungan saya 4 minggu. Semalam dia balik bawa hadiah depan pintu.. Tak henti2 dia cakap Terima kasih. Nampak wajah kegembiraan dan kesyukuran dia.

suami sya truja dn excited sbb sya sowg ibu tunggal dh 5thun sya mmpunyai 2 ank dgn ex husband lma..dn sya bru sja khwn dlm sbln lbih..sya last priod 7.1.2021..dn bln 2 dh xdtang..try cek upt test tgk2 positif...hehehe rzki bunting pelamin..dn nk comform lg p scan dh npk jtung baby...alhmdulillah dh nk msuk 7weeks...alhmdulillah dpt bg zuriat kt suami bru aamin...

suami gembira dan bimbang sb sy da 2 kali gugur sebelum ni.. jd kali ni dia lbh protective walaupun sb gugur sebenarnya disebabkan pembentukan janin x menjadi... walaupun kali ni mengandung sy dan suami disahkan positif covid tp alhamdulillah Allah lindungi kandungan sy.. da msk 7 bulan skg.. kami bersyukur sgt dgn rezeki dan pemberian dr Allah ni..💚

Suami yang beria suruh ke klinik dan confirmkan sebab period dah lewat lebih seminggu. Mula rasa ragu-ragu sebab baru sebulan kahwin. Tapi suami confident sangat isteri dia ni mengandung sebab suami asyik teringin nak makan jeruk mangga dan benda-benda masam. Alhamdulillah rezeki bunting pelamin 😁😁😁

Selepas 6 hari tahu mengandung, baru tadi suami menyatakan perasaan dia bila dia tahu saya mengandung. Lama betul dia nak ungkapkan perasaan dia. Hehe. Alhamdulillah semua kuasa Allah... 💕 Kali pertama kami sama2 tengok UPT, kami di antara percaya , tak percaya. Macam tu juga perasaan kami bila ke klinik swasta utk early pregnancy scan. 😁Subhanallah

suami Sy, perasaan bercampur.. sebab dia risau kalau Sy pregnant, Dia plak kena pindah jabatan, dah la kami PJJ sudah hampir 5 tahun.. Bila Sy pregnant, dapat ura2 kena pindah pulak . Saya Mohon doa para ibu2 kalian, supaya suami Sy dapat pindah area yg dekat dengan Saya dan anak2... this is will be my third child.. 1st child 9yo , 2nd child 6yo...