Downnya rasa😣

Rasa sedih dan nak marah semua ada. Kenapa orang lain mudah je utk hamil tp kita ni punyalah susah. Dah hamil , gugur pulak. Taktahu nak ckp apa , rasa down sgt skrg. Dah eksaited period delay , alih alih period pulak lepas dah cuba positif rasa pregnant.

9 Balas

pernah rasa mcm awak. sy kawin lwat 3 hri dgn kawan sy. sama batch, satu kelas. genap 8 bulan kawin sy pregnant. tup tup selang 3 hri mcmtu, kawan sy yg td pun ckp pregnant. kitorang sma2 pregnant. endup ckup 11w+ sy ggur .ttc la sy almost 1year. 9/1/23 gnap stahun. kawan sy ank dia dh bssar pun skrg . n sy, 31/12/22 sy dpt thu sy pregnant balik. bila dpk2 balik, sblum ggur hritu, sy stress, duit tkckup, ddk rumah flat, sy tkkerja...so sy buat kputusan balik dk kg. skrg sy ckup mkn, hati senang , gaji ckup2 makan, tkstress . sllu doa “Ya allah , bagi la rezeki zuriat di waktu yg tepat”...alhamdulillah allah bg diwaktu yg tpt. dimna sy happy tkstress , gaji ckup2 mkn,kerja . hati senang. rasa tkterbeban . prcayalah.....Allah akan bg diwaktu kita benar2 dah sediaa . jgn sedih2 oke. sy pun prnah alami rasa mcm awak alami tu.

sabar sis .. daripada pengalaman saya saya pon ada rasa cemburu dengan biras saya .. sebaya dengan saya kahwin bunting pelamin . lepastu bila jumpa asyik cerita pasal pregnant je ... saya sabar dan sabar dan dah malas nak tengok hari subur tut tut bulan tu melekat padahal sebelum ni asyik cek je hari subur ... dan lagi satu saya ada minum jamu jusnita sebab saya ada sengugut

2y ago

btul la tu . bila kita redha n pasrah , waktu tu la allah bg yg terbaik untuk kita . Allah taknk kita terlalu berharap. sebaliknya , Dia ingin kita memohon kepadanya . Insya Allah dipermudahkan.

Faham sis, mmg stress. Apatah lagi bila yg sama batch kahwin atau awal kahwin dah mengandung. Tapi sis percaya lah Allah bagi pada masa tepat pada masa kita dah bersedia cukup kewangan mental & tubuh badan sihat.

sama ngn Saya awak...sya mcm awak jugak...tp kehendak Allah...x pa la...lpas nie ada rezeki Kita...mmg akan rasa down..awal2 Saya mcm 2...lpas 2 Saya redha dh..allah sebaik2 perancang..Saya doakan awak dikuriakan zuriat..doakan Saya jugak

sy pernah alami apa yg sis rasa. pernah alami keguguran 2x berturut². alhamdulillah, setelah penantian yg panjang. sy mengandung. sy doakan sis pun dikurniakan rezeki baby. xpa sis, jgn down. jgn stress ☺

Jangan sedih awak, semuanya sudah tertulis. Awak sabar dan banyak berdoa inshaAllah ada rezeki awak nanti🤲🏻💕 keep positive💓

sy dah delay 18 hari tp mse 2mggu haritu sy scan negatif..ni tkut lg nk pegi scan sbb sy ad tnde hamil🥹tp mls nk brhrp lbih

sbar la sis..sy pernahh d situasi sis ..skurang² nye sy tau sy xmandul sis..n ad yg sdang mnunggu kte at sana...

samala..ermm sedih