Rumah Mak Mertua

Rasa macam kebudak budakkan ke kalau xnk balik rumah MIL ni? Saya mcm trauma lah n x suka nak balik sini. Saya memang jenis terus terang dgn suami saya tak suka org sana. Saya kalau nk pergi sana sampai suami kena paksa. Lepas tu saya akan menangis teruk gila. Dah ada anak ni pun sama gak. Bila kat sana saya rasa mcm uishhh nth x suka, benci semua ada. Teringat pasal gugur dulu mmg x suka lah. Mmg anti. Kdg2 rasa teruk. Tapi saya bagi je laki saya kalau nak balik sana. Saya bawak je anak kt diorang bagi tgok. Bukan x bagi langsung. Tapi kalau nak tidur sana mmg taknak lah. Nth le mmg x suka.

2 Balas

Family in law dera sis ke yg sampai anti sgt tu? Kalau bersebab yg munasabah mcm kena pulau ke, kena dera ke, then feeling tu valid jugak la. Tapi kalau tak suka tanpa sebab tu mmg childish and agak kurang ajar bagi saya. Itu family in law. Family suami awak. Cuba bayangkan kalau husband awak benci n anti dgn family awak tanpa sebab? Sedih kn? Posting ni tak clear. Kenapa awak anti dgn org sana? Disebabkan awak tak de state dekat sini, then saya mmg anggap awak childish.

Agak kebudak2kan juga saya rasa 😄 Tak suka mana pun try to be professional walau orang buat kita teruk. Yg gugur pun dah berganti dgn anak kan sis. Jadi berlapang dada lah. Kalau tak sampai bila. Sebab pusing2 pun itu family mertua, sis muda jauh lagi perjalanan & akan tetap bersua muka juga time special occasions.