How to counter nauseous? (1st Trimester, 1st Pregnancy)

Rasa loya2 tekak tp takdela sampai muntah2 pun. Mcm mn nk counter ya ? For now saya ambil minty candy je. But risau pulak diabetic or anything ke. Benda lain yg boleh counter loya2 tekak apa ya ? Kadang2 rasa tak sedap betul dekat tekak.

3 Balas

Selalunya org makan benda masam2 kan. Tapi i pon tak leh benda masam, jadi mmg hadap je la loya tapi tak muntah nii smpai la masuk pertengahan 2nd trimester baru selera naik balik n loya hilang

2mo ago

tp jadi tak sedap tekak jugak tu if takde apa utk hilangkan rasa loya

Saya pun sama mcm sis. First pregnancy bru nk masuk 6w loya2 kerap tp tak muntah. Kdg2 tu loya tu berjangkit ke suami. Saya mmg cari makanan yg masam2 tp risau jgk tk berkhasiat utk kandungan.

2mo ago

kena cari jugak masam2 buah la ni 🥹

sy pun mcm awk.. loya2 x smpai muntah2.. so sy amik langkah makan apple hijau dan sy kena makan setiap 3jam xbole lapar langsung. xkisah mkn berat or ringan tp mmg stiap 3 jam. mmg berkesan

2mo ago

ohh baik2 ♥️