Kesan menjerit kat baby 4 bulan

Rasa bersalah sangat terjerkah anak sebab nangis bila nak tidur. Tiap kali nak tidur menangis sampai x da suara. Siang malam macam ni. Suami pun terjerit jugak kat anak. Nampak la anak terkejut lepas tu menangis. Apa ye kesannya? Kesian kat anak 😭. Mak ayah jenis baran kenapa entah kami x boleh sabar sikit. Menyesal sangat tapi susah nak control marah. #firstmom #firstbaby

11 Balas

kena kawal marah tu. Tak ok jika anak membesar dgn suasana marah. ibu bapa kena belajar bertenang dlm menjaga anak2. Didik dari awal suasana tidak marah2. Bila ibu bapa tenang, anak pun tenang. Elakkan risau stress bagai. belajar untuk bertenang.. Join group keibubapaan.. kat situ banyak blh belajar