Betul! Bayi sebenarnya kena tidur macam ni tau parents!

Ramai sebenarnya salah erti, bahawa bayi yang baru lahir lebih selesa tidur menggunakan bantal👶 Tapi cuba tengok kenapa bayi baru lahir sebenarnya langsung tak memerlukan bantal ya parents☝️ *NOTA : LIKE & IKUT POST ini sebagai rujukan masa hadapan.

Betul! Bayi sebenarnya kena tidur macam ni tau parents!
19 Balas

Anak saya 3 orang, tiga2 takpakai bantal dari lahir sampai lah sekarang. Bila da besar ni, bagi bantal pun sekejap je, lepas tuh nanti kepala da ke tempat lain

Anak saya yang pertama dari lahir sampai sekarang 4 tahun x guna bantal masa tido. X selesa katanya. Anak kedua baru 28 hari. Memang x pakai bantal.

Ank² saya memang xgna bantal dari lahir, dah besar ni bru guna bntal tu pn kjap je lpas tu bntal kt tmpat lain dorg ke lain 🤭

Ank2 sy mmg dr bb sy tk guna bantal...dah besar br pakai..tapi sblum ni xtau sbb apa sbb cuma ikut ckp org je..hehe

saya tak bagi bantal sampai umur 2 tahun , anak cari sendiri bantal masa nak tidur mungkin dia dah rasa tak selesa

Saya pun x guna kan bantal makcik2 bawang yg sound saya kenapa x bagi baby pakai bantal 😂

klau ikutkan sy pn tk bg ank tdur bntal..tpi org tua kan,sy buang depa bubuh 😅

Info yg bagus dan nasihat yg baik utk mommy semua 👍👍

patutlah hospital tak pernah letak bantal dkt kepala bby.

Tapi kalau bantal yg lubang kt tengah bole je kan?

3y ago

klu tengok bantal lubang tengh tu sama je kedudukan leher masa tidur