tips puasa semasa mengandung

Ramadhan 1 nanti 34week.. ada dalam TAP ni pernah puasa x ms pregnant usia baby mcm sy? Any tips to share..? Thanks in advanced

17 Balas

Saya dah 8 bulan ni tambahan saya ade gastrik . Sekarang ni pun bila makan lambat je perut da sakit sampai muntah2 , macam mane nak puasa nati 😢

Ingatlah bila kita puasa, baby pun turut sama berpuasa. Kita mungkin boleh tahan lapar, tapi baby dalam perut boleh ke?

Sy puasa je.. kalau rasa taktahan bila2 benti.. teguk je air..kang baby mengeras..

Sya pun tgh risau ni mcm mna ya time puasa...dh sarat 8bulan lbih nk msuk 9

4y ago

Ok akak...😊

Saya pun harap dpt tunaikan puasa ramadan penuh juga

Sy dh 37minggu.. Cepat gastrik..

Ye sy x pernah tinggal puasa..

4y ago

Xde cuma lepas buka Tu sllu muntah sbb angin..mmy cek dr 2 minggu skli scan di private sbb risau juga kesihatan bby