korang pilih 1 nama plsss

raisha(pemimpin) arissa(azam kuat) Aaira (mulia,dihormati) azzahra(cantik,bijak) adra(perawan,cantik) sumayyah (kebanggaan) zahra(cantik,bijak)summayah(kebanggaan) sofia (menawan) falisha(kebanggaan) Nur arissa(azam kuat) naira(bercahaya,bersinar) elvina(ramah&bijaksana) arissa(azam kuat #pleaseadvise

70 Balas

Bestnya ank girl, sy scan boy. Memndgkn mksd2 nama yg mommy bagi tu smuanya sedap dn bagus, apa salahnya pilih nama yg jarang diguna pakai org xp mksdnya bagus, klau x nnti rmai pulak yg namanya seakan sama, bosan jgk kn xspecial lagi da bila umum nama baby, ank bila dh bsr xsmstinya wajib akn jadi sprti mksd nama lagi2 klau letak pggln pendek aje trus brubah mksd dy, yg penting doa ibu utk ank. Bgi sy Elvina pn bagus ‘bijaksana’.

Bg saya smua nma di atas ok.. hihi trpulang pd sis utk nk ltak nama ank.. jnji plih nma kena dgn maksud yg baik 😊 Ank prempuan sya prefer Nur adra medina / adra sofia ke hihihi..

saya pilih azzahra sumaiyah sbb nama tu ibarat doa yg kita pggl die setiap hari...moga Nanti die menjadi anak yg bijak Dan kebanggaan ibu bapnya

1 je sy nk bgtaw,maksud nama2 tu blh dikatakan 90% salah..buku2/portal2 yg bg nama2 n maksud tu maen sesedap rasa je tulis..sy faham bahasa arab jd sy x tgk pd makna2 nama tu

2mo ago

Sis, blh tanya.. klau Adryan mksdnya bagus ke tak? Sy nk letak utk bakal baby nnti, tgk dlm google mksd baik je xp nk confirm je mksdnya elok tak.

kalau saya, Aaira. sbb nama ank saya Aaira Safiyyah.. hehe.. tp nama lain pun sedap juga janji makna tu baik utk ank kita.

5mo ago

hee sama nama ank sy pun aaira. aaira medina 🥹

Assalamualaikum Ibu2 yang hebat semua ❤️🥰. Saya nak tanya, minggu ke berapa yang sesuai untuk kita boleh check gender baby ya?

5mo ago

okayy thank you mommy 🥰

Saya suka nama Sumayyah. Kisah ya sangat touching penuh keimanan kerana Allah. Cuba dengar lagu Sumayyah drpd kumpulan Hijjaz.

Nama anak bongsu sy Basyeera Azzahra.. gabungan nama Aaira Azzahra pun ok sis, nama anak murid sy..pandai dan cantik❤️

ˢʸ ᵖⁱˡⁱʰ ᶻᵃʰʳᵃ ˢᵉᵇᵃᵇ ⁿᵃᵐᵃ ᵃⁿᵏ ˢʸ ⁿᵘʳ ᵃⁱˢʸᵃʰ ᶻᵃʰʳᵃ

semua cantik2 nama ikut kesesuaian masing2..jika tahun ini d lahirkan baby girl lg SY bagi nama bibi Falisha..