korang pilih 1 nama plsss

raisha(pemimpin) arissa(azam kuat) Aaira (mulia,dihormati) azzahra(cantik,bijak) adra(perawan,cantik) sumayyah (kebanggaan) zahra(cantik,bijak)summayah(kebanggaan) sofia (menawan) falisha(kebanggaan) Nur arissa(azam kuat) naira(bercahaya,bersinar) elvina(ramah&bijaksana) arissa(azam kuat #pleaseadvise

63 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Bg saya smua nma di atas ok.. hihi trpulang pd sis utk nk ltak nama ank.. jnji plih nma kena dgn maksud yg baik 😊 Ank prempuan sya prefer Nur adra medina / adra sofia ke hihihi..

saya pilih azzahra sumaiyah sbb nama tu ibarat doa yg kita pggl die setiap hari...moga Nanti die menjadi anak yg bijak Dan kebanggaan ibu bapnya

1 je sy nk bgtaw,maksud nama2 tu blh dikatakan 90% salah..buku2/portal2 yg bg nama2 n maksud tu maen sesedap rasa je tulis..sy faham bahasa arab jd sy x tgk pd makna2 nama tu

2mo ago

Ohh patut la sy tengok di google lain2 maksudnya.. saya pun confuse. Saya namakan anak saya Zahra Auliya. Apa maksud nya sis ?

kalau saya, Aaira. sbb nama ank saya Aaira Safiyyah.. hehe.. tp nama lain pun sedap juga janji makna tu baik utk ank kita.

2mo ago

hee sama nama ank sy pun aaira. aaira medina 🥹

Assalamualaikum Ibu2 yang hebat semua ❤️🥰. Saya nak tanya, minggu ke berapa yang sesuai untuk kita boleh check gender baby ya?

2mo ago

okayy thank you mommy 🥰

TapFluencer

Saya suka nama Sumayyah. Kisah ya sangat touching penuh keimanan kerana Allah. Cuba dengar lagu Sumayyah drpd kumpulan Hijjaz.

Nama anak bongsu sy Basyeera Azzahra.. gabungan nama Aaira Azzahra pun ok sis, nama anak murid sy..pandai dan cantik❤️

ˢʸ ᵖⁱˡⁱʰ ᶻᵃʰʳᵃ ˢᵉᵇᵃᵇ ⁿᵃᵐᵃ ᵃⁿᵏ ˢʸ ⁿᵘʳ ᵃⁱˢʸᵃʰ ᶻᵃʰʳᵃ

semua cantik2 nama ikut kesesuaian masing2..jika tahun ini d lahirkan baby girl lg SY bagi nama bibi Falisha..

Kalau sulung, better Raisha . Azzahra sesuai kat belah belakang . Contoh Raisha Azzahra . Sumayyah pun ok .