Usia 4o Risiko Kehamilan Tinggi

Puncanya d sbb kn apa ya, risau ssh hati sy?, mcm yg ada dlm pemikiran ni, bila doktor memaklumkn risiko 2 nya tadi, siapa d sni berusia 4o thn yg hamil mcm sy

18 Balas

Jgn kata 40an sis yg pregnant 30an pun ada risiko dia cuma makin berumur ni makin meningkatla risiko. Make sure buat blood test utk down syndrome tu

Sy ada kwn tahun lepas umur 43 n dh selamat melahirkan bby girl yg sngt sihat... akak jngn susah hati ya...yg penting jaga kesihatan

4y ago

Sama2 sis 😊

Saya puan🙋 my first pregnancy... Alhamdulillah... Skg dah masuk 20w...jangan skip makan ubat doctor & jaga kesihatan... 😄

doa sis..che ta pn beranak umo 40,helok ank nye cntik comel lgi,,jngn fikir bukan2 okay,always be positive 💕

4y ago

Ok 👌🏼 💕👍🏻tq

Sy pn thun ni 40 thun,skrg tgh mngandung 18week,pikir yg positif je sis,smoga semuanye baik2 sje.

4y ago

Aamiin....sy pn mcm sis gak mcm2 masalah,skrg ni pikir positif je,in syaa allah semua nye baik2

saya pun mcm puan hamil d usia 42.... semoga semua selamat ya puan

bykkan bdoa je la kak..

jgn fikir sangat