Hai nak tnya susu apa yg rekomen minum yg x gula ya?Skg mnum anmum tpi byk yg ckp byk gula.Takut

8 Balas

semua susu ada gula sis. cuma byk/sikit saja. kena tgk bahagian fakta nutrisi kt kotak/paket sebelum beli. utk yg ada potensi sangkut gdm, mmg pakar pemakanan takkan galakkan minum susu mengandung sbb gula amatlah tinggi. paling bagus fresh milk/skim milk.

sy minum susu HL je wak , HB pun ok . sb susu tpung lain kbnyakan mmg ada gula . nurse sndri xsarankn , nk minum xde mslh katanya tp kena lebihkan air @ kurangkan scope .

susu hl or susu tepung biasa or susu kotak biasa je. yg original flavor.

Sy minum susu anmum sangkut gdm skrg dh tukar minum susu brand everyday

Susu anmum nurse KK tk recommemd. Dia ckp gula tinggi. Better elak

Unmum sy mnum awal2 mengandung saja,sbb scan2 xnampak janin,

try similac

Susu lazz.