Selamat berpuasa mummy semua . mummy bapa week yg sedang puasa tu ?

105 Balas

23w.. Alhamdulillah berjaya puasa penuh hari ni.. moga mommy2 semua diberi kekuatan di bulan Ramadhan tahun ni.. Aamiin.. jgn paksa diri kalau rse x okay tau💪🏻

Alhamdulillah, 35w dan berjaya puasa harini.. baby kurang gerak sikit dari biasa tapi masih gerak..lps berbuka kemain aktif..moga berjaya puasa full ♥️♥️♥️

3y ago

sama sis ..tapi saya 23 week .. tgh hari saya baring ..mmg dia gerak siap tendang lgi ..lpastu gerak sikit je ..lpas dpt makan oky ..berjaya jgk hri first puasa .. sbb saya dh latih diri a few days before start bulan puasa

saya nak tanya ,saya dah preggy 35weeks ..lpas tu saya ada gdm ..saya berpuasa ..tpi saya rasa hypo ...bole ke saya berbuka puasa ?

3y ago

kalau x larat sis berbuka sj. sy gdm on ubat. 29 weeks dan sy xpuasa. masa 1st day dah cuba tapi baru msk jam 10 lbih masa buat kerja tiba rasa pening berpinar cepat2 sy duduk rehat jap dan minum air.

Sy 24 week , sblom preggy pn mmg ada gstrik .. hriney cuba brpuasa blom smpai tghri bby dh mgeras , pening nk pitam .. hb sy mmg low .. xpela xleh brpuasa demi bby

saya preggy dah week 19, so klau puasa ada apa apa ke ? tapi mmg sllu rasa heartbeat baby slow je . tapi lepas berbuka terus terasa heartbeat laju je . normal ke?

sya 27weeks tpi sya memang tak ada puasa la,🤭😊smoga para mummy2 yg sedang hamil di permudahkn sgala urusannye,,amiin🤲🤲🙏🙏🥰💖

15w, bertahan sampai pukul 3 je lepastu pening teruk + nak pitam. Lepas minum air baru lega. Mungkin sebab saya ada hb low. Takpe, esok cuba lagi inshaAllah 💪

3y ago

Saya pun 15 weeks jugak. Alhamdulillah dapt berpuasa macam biasa.. saya sahur minum susu dari fibermeal tamar nestum dengan minum susu hl dan Alhamdulillah mampu bertahan sehingga berbuka.

11 minggu.. semalam belum pukul 7 pagi dah muntah segala isi perut, menggigil jd terus berbuka.. hari ni masih bertahan dekat pukul 12 tghari..

14 minggu ❤️ saya setiap hari akan cuba dulu berpuasa, sekiranya tak larat atau muntah akan terus berbuka. buat ikut kemampuan je ☺️

9 week.. semalam ok full.. harini pas sahur terus muntah.. n kelaparan.. masih alahan. sat g nampak bulan dah kot.. ☺️