saya nak tanya bulan puasa nanti ibu² berpuasa tak ? sebab sy skrg da 19w .. risau plak ase

puasa di bulan ramadhan

27 Balas

Takpayah la puasa. Would you risk your pregnancy? Ganti la nanti.. I pun breastfeeding ni.. memang takkan puasa, so nanti I ganti je

1y ago

Badan masing2 tak kan sama, tuan badan lebih tahu die boleh berpuasa atau pon tidak, tak perlu nak menunjuk sape paling pandai bab agama dekat sini.

kene cuba bpuasa xleh la terus xnk pose cuba pn belum..sy 34week x Sabar nk pose..insyaAllah baik2 saje ..byk kebaikan pose.. Allah xbuat saje2..Kalu x larat sgt baru la boleh bbuka ..pose tu wajib..

kali ni kandungan kali ke-3 saya hamil time Ramadhan. 2022 cuma 1 hari je sy x puasa sbb ttbe gastrik. sebaiknya awak cuba berpuasa dulu ya. kalau ttbe x bermaya, gastrik dll barulah berbuka ya.

kalau tak larat, bukak puasa je. jangan paksa diri. kadang kita rasa kita larat, tapi kita taktau baby macam mana.

Saya memilih tak berpuasa tahun ni sebb gastrik, and kalau lambat makan i akan shaking 🥴 sebb makan ubat kk ni i mudah pening kepala kalau lambat makan.

1y ago

Niat puasa itu sudah tentu wajib dan sahur walaupon saya takkan berpuasa🫶🏼 takkan bende tu pon nak terangkan 🤣

sy puasa ikut keadaan bdn. sbb alahan sy teruk. ada hari yg muntah hijau kuning banyak kali dlm sehari yg tu sy trpaksa brbuka. ada hari sy ok sy teruskan..

ikut diri sis. kalau sis takda apa apa masalah kesihatan boleh try berpuasa. if lepastu rasa tak larat, berbuka ja ya. atleast kita tahu kemampuan diri kita.

saya sekarang 15w , saya rasa saya tak puasa sbb saya tak boleh lambat makan bila masuk angin mesti muntah² . bila makan on time dah kurang alahan tu

Tak pasti.. sy masuk 3rd trimester. 2 hri skli pulak kna check bp. Jantung laju pulak kalini.. kna minum air gula jugak.. harapnya okay lah..

saya niat puasa je bila tak tahan baru berbuka sekurang-2 nya kita cuba puasa tapi mana ada masalah tu better tanya doc dulu