Eh ada yang dah buat ni ke?

Pssst! ada ke dalam ni yang dah bergambar dekat sini📸 Share sikit kalau ada yang dah pernah 😆 Kalau yang belum tu, agak-agak korang nanti buat yang sama tak ya?😅

Eh ada yang dah buat ni ke?
14 Balas

x wajib pn, tp sy buat.. kenapa? 1. sbg bukti sy pergi vaksin walaupun lepas vaksin dpt jer kad vaksinasi tu 2. sbg kenangan sbb seumur hidup 1st time lalui pandemik sebegini 3. post dimedia sosial utk maklumkan kpd kwn2 vaksin cv19 selamat, share pengalaman sbg ibu menyusu & mcm mne proses vaksinasi di ppv kalau nk kata riak, vaksin tu dpt secara percuma jer dari kerajaan. vaksin pn jenis Astrazaneca. bezanya siapa cepat dpt, siapa lambat dpt, siapa yg x dpt2, dan siapa yg mmg x nk dptkan.

Bergambar utk beri semangat kt ibu mengandung lain supaya tk takut dgn vaksin serta kenangan keluarga (alhamdulillah satu keluarga besar semua dh vaksin). Saya dapat Sinovac, alhamdulillah tak ada side effect apa pun. Bersangka baik dgn pilihan vaksin yg diberi, ikhtiar utk jaga diri sendiri dan keluarga 😊

3y ago

ouhh okeyy .

sy ambil sebagai pemberi semangat kepada yg lain untuk ambil juga.. sebab ramai pregnant mom yg ragu2 nak ambil vaksin, sejak sy ambil vaksin dan share gambar di media social. kwn2 sy yg pregnant jd yakin nak ambil juga.. 👍😅

Saya ambil dan simpan sebagai kenangan supaya anak cucu boleh tengok betapa peritnyaa kehidupan dilalui zaman covid , tapi masih mampu mengukir senyuman ☺️

klu sy..mmg xkot nk ambik gmbr mcm yg sllu org buat..sbb jnis sy ni xriak dgn org..apa yg pnting,Kita sihat Dan x kena jangkitan covid dgn org..

Mungkin yang ambil gambar utk jadikan kenangan bahawa pernah melalui waktu yang sukar at the same time buat utk kebaikan diri dan negara juga.

bergantung pada niat Kita...jika niat baik jd la positif side...Saya buat utk simpan peribadi,kenangan bagi kes qif19 ni

sebenarnya dia org amik gambar ni supaya yg lain2 ikut jejak langkah dorg amik vaksin.. kira macam follower la..huhu

post xde la.. sekadar simpan sbg kenangan buat tunjuk dkt anak cucu piut miut je 😆

kdg2 blh jdi pmbakar smnngat tok orng yg takut ambi vaksin..

3y ago

betul.. yg ragu2 nak ambil terus jd yakin nak ambil vaksin bila tenguk kita dah selamat divaksin 😁