Hai ibu2 .

Prnh x ibu2 . Rasa mcm contraction masa 31 weeks ? Atau false contraction .. kalau bangun sakit , tp klau baring lg sakit . Dtg mcm sengugut , tp skjap .. lpastu dtg balik ... Sy tngah risau skrg ni .. mkn pn xlalu.. asyik fikir kn keadaan ..

2 Balas

Saya tgh alami skrg ni 🥹 kalau sakit je . Saya duduk ats katil . Saya goyang² kan pingang . Gelek² . Tarik nafas hembus 3x , Rasa lega sikit .. tp kalau false contraction tu melarutan kena g hosp tu sis , kalau kejap² je , doc kata normal

2y ago

sy dh selamat melahirkan bby boy hrini sis.. tp tula.. xckup berat.. biasala bby prem..

Minum air putih byk². Sekiranya tgh baring, cuba duduk or tukar posisi. Praktis bernafas. False contraction @ Braxton Hicks ni biasanya x lama. 30 saat - 2 mins. Make sure stay hydrated ya…