nescafe

Prgnt 31w blh x minum nscafe?? Ada ckp xleh,sbb nt susah nk brsalin..ye ker??

22 Balas

Sya dlu mmg hantu kafien. Disebabkan kafien juga kesihatn sya n bby terjejas. Bila dh ambik sekali rasa nk berkali2. Masuk 6bln sya dh mampu kawal nafsu dgn cara mengharamkan kafien dlm rmh. Klau g rmh org, klau org sediakn, sya minum juga. Tp klau kt rmh mmg tak sebab xde kopi. Sya mnm milo dan susu je skrg, demi bby sya berkorban sekejap je, lps bersaln nnt bole mnm puas2..

Bole jg tu sis. Cuma jn kerap sangat. Ambil dlm kuantiti sdikit.. Time sa pregnant, hb sa rendah sngt(8.3)..tpksa makan vitamin dgn ubat tmbh darah.trus tu nurse ckp jgn minum kopi, or minum air yg bkafein nnti tu ubat susah mw mresap dlm darah.. Skrg ok dh tp mc makan ubat.

Sy sblm preggy mg xley mnum nescafe or bau nescafe, sbb nty sy cm pening. Pastu sy preggy aritu 14week xslap, tgok hubby mnum, so tbe2 tringin.. Sy mnum skit jek sis, tp sy mbuk cm mnum arak. Jalan thuyung hayang cm ape jek. 🤣

boleh je minum..shari scawan dan bukan 3in1 ataupun tin..tu nasihat doc masa sy tnye dulu sbb sy tak dapat nescafe bole buat takde mood..kenapa tak bole 3in1 dgn tin?doc ckp sbb gula tinggi..takot kencing manis effect baby nanti..

5y ago

aah doc ckp gitu..3in1 tu bahaya..bancuh sendiri sehari secawan takpe..

kalau btul2 teringin xde mslh sis.tp kalau hari2 teringin tu dh jd mslh dh tu 😅 sbb tkt ubat yg kita mkn xserap kalau slalu sgt mnum yg ada kafein

Bkn x blh. X bagus sbb kafein. Juga bkn x blh minum tp berpada2. Segelas sehari memadai.. Perlu cut je sis. Sy pun addict nescafe.

5y ago

Ouhh..thanks 😊

boleh jer, asal ambik dalam kuantiti sederhana, bukan banyak . anyway, semoga semua baik baik saja 💕

Sy minum 2minggu sekali kalau teringin. Mase minum air gula n check darah okay je results normal😬

bkn xbole...nti hb kita jd low,ada je org minum kafein ni elok je senang je bsalin...

kalau boleh stop dlu atau kalau mnum pun skit ja. milo pon ktanya xdigalakkan.