Vitamin terbaik semasa hamil?

Hi pregnant mommy semua, boleh saya tau vitamin apa yg mommy semua amalkan time pregnant ye.. Shared please, thank you..

9 Balas

Hi sis, sy brklinik dekat swasta, Dr suggest ambil obimin (1st n 2nd trimester , obimin pluz (3rd trimester), pstu sekali dengan Neurogain utk perkembangan otak baby😊 dlm pertengahan 2nd trimester shingga bersalin sy ada ambil obical juga utk maintain kalsium, n elak kejang otot masa tidur malam🤭

Sy cuma consume folic acid n iron tablet yg KK bagi.. sebab sy ada sejarah hb low susah nak naik prgnant sebelum ni, sy tambah supplement Floradix untuk maintain hb sy.. so far 33weeks ni hb sy cantik..

Sya masa pregnant mkn vitamin let me c vitamin biotin produk pinklady baik untk kandungan dn membanyak kn susu ibu dpt mnjaga ksehatan ibu trmsuk baby jga alhamdulillah smua nya d prmudah kn..

Saya makan obimim dari KK, calcium tablet obical. Tapi rasa obimim tu mcm nak tukar ke ganilia sbb kuat sgt bau dia.. makan je terus pening2

Hai. Sy cuma consume ubat yg kk beri & mkn real food utk vitamin. Klu blh minum susu, digalakkan juga.

Blackmore pregnancy and breastfeeding

new obimin & vit c dr shaklee

okay thanks for your sharing

Iberet