boleh minum air ais x?

pregnant boleh minum air ais x sbnarnya? ada yg ckp x boleh, ada yg kata boleh. mana satu

4 Balas

Klau sy tau jek preg mmng husband tak bg buat ppe.. semua kerja rumah di uroskan.. Sbb sy penah gugo so rahim tak kuat jdi sy takleh buat kerja sngt n bnyk gerak pon takleh.. Alhamdulillah preg ke due nie dah 9minggu 2hri.. 16/1 nie dah ad apoiment untk bukak buku..

Boleh sis sy ad tnye doc kate doc tak jadi masalah tp dlm kuantiti yg sedikit.. Jgn berlebihan jek doc ckp.. Sy pon ad tanye bleh mkn black pper ke doc kate bleh sbb denga dri org tue tak bg mkn.. Tp doc kate boleh tk kurang kan jek bukan takleh mkn..

8mo ago

@Tanpa Nama sy sejak preg nie semua kerja rumah husband buat sbb sy penah gugo sblm nie.. Rahim sy tak kuat.. Takleh bnyk gerak.. Teros spotti lepas tu dpt ubat kuat rahim.. Alhamdulillah ritu scan dh nampak jantong bby.. Usia dah 9minggu 2hri.. 16/1 nie dah nak bukak buku dah..

Mestilah boleh. Nak lebih kepastian, refer doktor. Saya first mom, apa2 saya akan rujuk dengan gynae saya dulu.

8mo ago

Hahaha faham. Kalau saya buat tak tahu je. Saya dengar je tapi tak ikut hehe. Plus suami saya pun backup saya sebab dia dengar sendiri explanation daripada gynae setiap kali checkup. Kadang waktu checkup suami saya yang tanya banyak. 🤭

boleh je