Sembelit lepas bersalin

Pliss bgitau normal ke kalau lpas bersalin dh nk sminggu tanak buang air besar? Dah minggu ketiga berpantang tpi masih sembelit slepas bersalin ni, pernah skali smpai bengkak dubur meneran najis kluar 😭 bgitau mcm mana nak buat?#firstbaby #firstmom #ingintahu

18 Balas

normal awak.. saya pon macam tu.. 4 hari check up saya bgi tau dr saya sembelit dan ada buasir. dr bagi ubat untuk keduanya.. 2 hari selepas tu baru beransur boleh membuang..😅 Rasanya bukan sakit sebab luka bersalin.. Lagi sakit bila buasir yg mbengkak.. dugaan..