Sembelit lepas bersalin

Pliss bgitau normal ke kalau lpas bersalin dh nk sminggu tanak buang air besar? Dah minggu ketiga berpantang tpi masih sembelit slepas bersalin ni, pernah skali smpai bengkak dubur meneran najis kluar 😭 bgitau mcm mana nak buat?#firstbaby #firstmom #ingintahu

18 Balas

Bole beli ubat sembelit untuk lembutkan najis. memang normal ibu lepas bersalin sembelit sebab perubahan hormones secara mendadak.

Beli ubat lembut najis kat farmasi.. Dah jenis pil & air.. Kalau kat hospital pon dye akan bgi ubat lembut najis.

normal sis sya bru smggu lbh pntg kalau nak buang air bsr seksa rasa nya😭 bnyk kn sja la mnum air kosong

ada makan ubat sembelit tak? 3 minggu lama sgt tu. patutnya dlm seminggu dah boleh berak

2y ago

Makan duphalac brand abbott, dia lembutkan najis

g farmasi beli ubat lawas buang air besar utk org pantang ngn nyusu baby

sy alhamdulillah x sembelit..7:15 ptg bersalin ..8 pagi kencing berak..

beli air yg lembutkan najis tu..sy pakai tu je dalam pantang

beli ubat cair najis