hello mommy2 nak tnya ada x mommy yg sekali sekala makan ubat yg d beri doctor?contoh folic asid

6 Balas

sy tak pernah culas makan ubat/vitamin yg kk bg. risau jadi apa2 kt baby, sy menyesal sendiri nanti. lain org lain ujian. ada org tak makan apa2 lgsg anak sihat, tp tu anak org. anak sy? sy ikhtiarkan sebaiknya.

Klu syg kndungan & nk kndungan sihat, pls disiplinkan diri utk mkn. Blh set alarm dkt phone klu sejenis lupa mkn ubat. Ubt tu diberi bukan suka2, blh google apa tujuan ubt tu diberi & makan ya.

sy xmakan langsung ubt kk yg 4 serangkai tuu.. setiap bulan amik kt kk. sy beli new obimin+ cal mag Amway xpenah skip.. klo skip kantoi lagi masalah..

sy makan je seperti yg disarankan doktor..die suh tukar ubat, sy tukar. sis mkn ubat ape?

So kalau skip, what did you eat sebagai ganti?

of course medela