37week1day Hi momy nak tanya klau baby kurang bergerak dan pengerakan dia tak kuat tanda apa ya

4 Balas

sya bru lps masuk admit wad. khamis dan jumaat. sbb baby kurang gerak dan perut mengeras. alhamdullilah ni dh discharge. cuma skrg sya monitor. tu pon risau. ahad ni ade appointment dkt k.k nk mt nurse k.k check kn jgk. risau jgk dh dekat2 sarat 9 bulan ni

Terus pergi hospital. Masa 34minggu saya warded hospital. Borak dengan akak katil sebelah, baby dia kurang gerak, dan gerak perlahan. Rupanya baby dia terbelit tali pusat. Pergi je hospital untuk check pregnancy kita.

baby kurang gerak tu red flag yaa ibu. Wajib ke pac segera. mcm2 boleh jadi. kalau sy listkan, tkut ibu yg overthink nnti.

tandanya kena terus g hospital yer..