Sy pregy 16w, normal ke sekiraNya ada masalah sukar nak tidur waktu malam lagi2 bila dah terjaga

2 Balas

sejak akhir2 ni saya rasa sgt mlm susah siket nk tidur walaupun rasa mengantuk, sbb mata ni kejap2 nk terbuka. Disebabkan rasa takut tu saya baca doa tidur berulang kali smpi saya tertido. Alhamdulillah x smpi bape minit nk lena. Sblm tidur pun saya rasa nk kena amalkan 3 qul dan ayat kurs then ratakan dari muka hingga kaki, sunnah mcm mana nabi ajar. Sbb bila kita pregnant ni, dah ada syaitan yg menunggu anak kita lahir utk disesatkan. So kita minta jauh perkara2 mcm ni. Sejak pregnant pun saya selalu mimpi malam2 which is sblm ni x pernah pun. Saya jenis jarang mimpi. Bila tido mlm mcm blackout saja 🤣

selamat pagi semua mommy's.....saya pun sama miss 😌 kalau dah terjaga susah pulak nk tidor blk,,,kita kena tenangkan hati dan mind baru kita boleh cuba tidor.. sometimes petang kalau kita tidor kan,nanti MLM susah sikit nak tidor lahhh😉😉😉MCM saya🤗🤗🤗so masa pregnancy memang ada masalah tidor PD setengah ibu ye....so don't worry and don't stress ye mommy,💕

2y ago

sama, saya pun mudah terkejut n kena paksa tidur bila terkejut tu..normal kot..sy pun 16 weeks skrg..baca ni kalau terkejut subhanallah alhamdulillah laa ilaaha illallah Allahu akbar.