assalamualaikum, nak tanya siapa ada pengalaman yg baby dia lepas dilahirkan ada bunyi kahak kuat

ia seperti lendiran yg pekat, Doctor kata ia akan hilang sendiri ikut pada baby, ibu2 ada x pengalaman mcm ni dan macam mana ibu2 atasi masalah ini, kesian baby sukar bernafas seperti tersangkut or berdengkur, baby baru 2 bulan 22 hari, 2 kali bawa ke klinik tp doctor cakap benda yg sama #pleasehelp

1 Balas

Saya sapu lebihan minyak telon pada dada & belakang yg saya guna pada perut baby . Saya guna jenama bau&co . Bermacam jenis cuba semua tak sesuai , dah jadi hiasan semua tu sebab tak guna . Saya sapu dr betis ke tapak kaki . Saya sendawakan baby atau tepuk belakang manja walaupun baby dah sendawa . Alhamdulillah dah berkurang , sebab baby jeluak keluar sekali lendir kahak tu . Sekarang kurang dah bunyi kahak .