Hi momy, blh tnya tanda2 bayi tumbuh gigi mcm mna ya? Selain demam & cirit birit?

4 Balas

Hi mommy. Anak saya tak pernah pula nak tumbuh gigi cirit birit. Demam tu pun kadang² . Tanda dia air liur meleleh kadang sampai basah baju, gusi dah rasa keras, rasa nak menggigit je. Mommy boleh bagi teether untuk anak kurang rasa sakit nak tumbuh gigi tu

Biasanya demam dan air liur baby meleleh je. Xmau makan mungkin sebab sakit gusi & kadang-kadang suka gigit-gigit penumbuk dia. Padahal sebelum ni takde pun perangai tu. Cirit birit tu xpasti pulak.

anak sy tumbuh gigi xde demam @ cirit birit cuma kerap menggigit je la

Ada yg anak mulut dia akan bnyak air liur meleleh