Macam mana pemakanan ibu GDM yang nak berpuasa ya? Nurse suruh buat bsp tapi tak ada explain pasal ni.

2 Balas

Assalamualaikum... Saya pregnancy dengan gdm dc... Dr memang tak galakkan untuk berpuasa dan saya pon tak nak ambil risiko untuk berpuasa... Berdasarkan yang diterangkan pada saya, mummy yang kena ambil bsp pada hari tu memang tak dibenarkan berpuasa sebab nak tengok bacaan gula... So kalau hari lain nak puasa tak ada masalah... Terpulang pada mummy sendiri