Bagaimana mahu menaikkan selera makan ank berumur 2 tahun..my doter under weight

1 Balas

Saya gunakan kiddit penambah selera makan.. Harga agk leras laa tp tahan 3bln 1 botol.. And selalu masak apa y dy suka.. Then vitamin cm2 sy bg utk selera kan dy.. Dr cecair smpy lah pil gula2 tu.. Dlm susu dy pn sy letakkan vitamin enersos hnya 2 3titik je.. Skg jap2 mkn.. Bia pn mkn kuantiti biasa.. Tp dr 9am 11am 2pm 5pm 7pm 9pm ni mkn berat.. Lw nk tgu time2 makan neh.. Biskot atau keropok2 dy bedal nya.. Kedai eco laa sy pegi amk mknn ap y dy suke.. Skg dh 4y nk msok 5y..sy lbh suke btanya and minta dy pilih sendiri dy nk mkn apa.. So xnk mkn xbole makan aiskrim ke gula2 ke.. Sbb sy grg.. Sy ckp xboleh mang xbole.. Papa suke manjakan beli gula2 laa aiskrim laa.. Coklat laa.. Nak makan manis2 ni makan nasi ke mee ke kne makan dlu.. And sy suka bgtau makan 10 suap je janji.. Kalau x, xbole kluar main.. Haa.. Tp bdk2 mn tau kire kan..