Hi ibu2 nak tanya normal ke masuk 30w ade keputihan mcm susu kalau korek mcm tisu tapi takbanyak😢#pleasehelp

7 Balas

normal tapi better bagitahu nurse. Takut ada gbs. Bukan apa, untuk kita bersedia awal-awal. Kalau tahu awal, boleh doc prepared on ubat time nak bersalin nanti. Kalau takde gbs, maknanya tu normal hormon ibu pregnant.

Nti next appointment gtau nurse psl keputihan tu. Sy dlu pn cmtu. Keputihan biasa saje xde bau pastu x byk pn tp sy positif gbs. Ank kena tahan was semggu

3y ago

Nama penuh dia group B streptococcus sis. Kuman dalam keputihan masa preggy. X bahaya pd ibu mgndung tp bahaya pd baby bila bersalin nt, bby kemungkinan akn telan kuman skiranya bsalin normal. Klu czer xde risiko kt baby.

kalau teruk smpai warna hijau dan berbau better rujuk doktor sis 😊 saya pun ada masalah mcm sis dn doktor detect saya +gbs

3y ago

Okay sis tq.keputihan saya takde aampai hijau.kdg berair camtu je.sikit2

minum air masak bnyk2 ye sis 😊 biasa lah hormon mengandung

kalu mcm ni comfem ke girl?

rjuk doc sis

normal