Hi mommys . Siapa pernh alami berat badan menurun ktika hamil . Skrg da 17mggu

7 Balas

saya before pregnant 59kg, lepastu bukak buku pink masa 10week berat dh 56kg, now 16week berat 54kg pulak. nurse ckp biasa mcm ni sbb first trimester alahan teruk sangat. now dh second trimester dia mintak naikkan berat 3kg sebulan pulak. huhu jenuhhh, kita makan pun masih sikit mcm first trimester sbb masih ada muntah2 loya 😅

sy dah 4 bulan berat 42 je tak naik sbb makan xlalu ...😭sblm 50 kg,,skrg nk naik payah...makan xlalu memg payah nak naik...alahan still ada,,,enjoy ye mom..,kne kuat

saya dah lama x timbang masa sebelom pregnant.. tp pelik sebab last saya timbang masa sebelom kawin ialah 57 kgt,p saya pregnant 3 bulan 56kg😅

semester pertama normal berat turun sebab kita alahan tak selera makan, sementara ke 2 akan naik slowly

sy.. msa buka buku pink brt 55kg.. skg 17w tggl 53kg,

Saya sbb tiada selera makan

1y ago

Berat masa buka buju pink berapa