Saya dah 22 weeks tapi perut masih tak nampak. Normal ke 😢 ni kandungan anak pertama

12 Balas

☺️ jangan risau mommy. Perut besar kecik ni semua ikut genetik masing2. Mcm sy ni dari anak first sampai la anak ke4 ni mmg perut x membesar sgt. Masa awal2 mmg mcm2 juga org cakap sampai nak tengok perut betul ke mengandung 😂 Tapi mmg mcm tu da genetik kita. Saya byk jugak research baca dan tanya OBGYN saya. Dia kata janji anak dan mak sihat then no problem 😉

sy lbh selesa perut kcik sis.. anak first smpai no4 da sarat bru nmpk prut, tu pn comel je hihii.. tp yg no5 nie huhuu bru 22w da mengah2.. nk bgun dr dduk pn kena tampung perut 😅 dlu pn sy rsau sedih prut kcik tp stiap kali scan doc ckp bby ok, sy rasa tenang skit.. dlu ank2 lahir smua bwah 3kg..

Sama saya, saya bru 18 weeks tapi kdg tanya ni baby bumb ka buncit, sbb saya mmg jenis perut tebal mcm tuuu, hehe, tapi kalau kdg tu balik kg, mak tegur perut nmpak dahh. tapi saya kata mcm tak jee. hehd, tak pe sis tak nmpak, tapi baby baby kita sihat, Insyallah.😊

Normal sis. As long baby ikut pembesaranya. Macam sy perut besar pulak. Spatutnye ukuran 22w, tapi perut ukuran 27weeks. Tapi baby 22w ikut yg sptutnye tu.

Normal u.. ada je smpai beranak pun perut macam 4@5 bulan.. jangan stress ye.. as long as bila scan bby okay takda msalah, then its not a big problem

Normal sis. Ada baik ya perut kecik, takde stretch mark. Kalau doctor kata berat baby semua okay, takyah risau

Normal. Sbb first time mom xde muscle memory pd abdomen lg. jd strong core muscle mmg susah nk nmpk bump.

normal je..masa pregnant anak sulung, dah 8 bulan pun perut kecik je😅 yg kedua ni tak pasti lg

Saya dah 5 bulan tapi perut nmpk kecik, alhmdulilah baby makin aktif dah 🥹(22 weeks day 1)

nak tya..ada x yg cni ngandung 22 mngu.. tidur malam salu terganggu sbb rasa nafas x cun