Anak saya (6 tahun) demam berlarutan selama seminggu, selain pergi hospital apa solusinya ya?

7 Balas

kerap mandi..bg ubt on time xblh lmbt sikit pun..bg mnum air putih y kerap..klau die x selsema or batuk bg mnum or mkn y sejuk2 biase takut tonsil y sbb kan demam lmbt baik.jerlum kain basah pd lipatan n tulang blakang..pkai baju y nipis..tu je tips n doc bgtau sy.. alhamdulillah ank2 sy xpernah demam lbh dr 2 hari..kecuali nk naik campak demam lbh dari tu

kerap jerlum air. biarkan anak pakai seluar pendek, singlet camtu je. nak bagi haba mudah keluar. bagi ubat demam yg sesuai dose dgn umur ank ikot masa dsaran kalo kata beli di frmasi mnta detail cara mkn yg btoi boleh join grup wasap mommy & ttc kalo nak tanya ppe kat situ juga ok 😊 https://chat.whatsapp.com/FE0BfvTN0XwHUIoxjsFqJe

rebus barli bgi minum.. bole sejukkan badan.. kerap mnum air putih.. jelum air kt kepala.. klau makin teruk demamnya kna bawak p hospital juga.. takut ada infection lain..

Lebih baik pergi hospital mommy. Untuk tengok kenapa lama sangat demam tu. Better to be safe than sorry!

cuba bg mnum air kelapa n mandikan.. air klpe muda

jgn bg anak pakai baju tebal..

ubat bg on time sis..