Nak tanya saya 30w , normal ke perut asyik mengeras ? Celah kangkang semua rasa sakit ??😭

4 Balas

sebenarnya normal. tapi kalau sampai ternganggu dan rasa tak selesa, boleh bagitahu doctor. minta check takut ada masalah short cervix. saya ada masalah short cervix. sakit tu bearable je tapi risiko lahir pramatang kalau tak tahu kita ada masalah ni. sbb short cervix tak ada ubat, kena bedridden. mmg terseksa sikit bedridden tapi demi anak mmg bertahan je selama 2 bulan. again, sakit tu normal unless you rasa sangat tak selesa dan terganggu, just refer doctor.

Normal mungkin baby dah turun ke bawah, and bawah rasa berat dan sakit. Saya pon tgh merasainya skrg dah 35 weeks 2 days🥰 moga kita diberikan kekuatan dan dipermudahkan segala urusan bersalin nanti amin🤲🏻❤️

Normal. Especially bila berdiri, buat kerja. Sabar ya.

Sabar ya nti dh bersalin semua sakit tu hilang😊